zondag 2 maart 2014

Voorbereiding gieten van de vloerplaat

Het is deze week al bij al eindelijk een beetje droog gebleven dus dit weekend zagen we eindelijk de kans om met de volgende stap van het bouwproces te beginnen.


Dit is het ingraven van de afvoerbuizen. Deze worden op ongeveer 25 cm diepte ingegraven in het zand. Nadien worden er verlengstukken op geplaatst en bedekt met plastiek zodat er tijdens het gieten van de vloerplaat geen beton in deze buizen kan terechtkomen. 
Naast het steken van deze afvoerbuizen, zijn er ook 2 wachtbuizen ingegraven naar de oprit en naar de achterkant van het huis zodat hier water of elektriciteit kan doorgetrokken worden mocht dat nodig zijn.
Tot slot werd er ook een buis ingegraven die naar de regenwaterput zal lopen en die kan dienen om de aanzuigleiding door te steken zodat, indien nodig, de put met leidingwater kan gevuld worden.

Naast het ingraven van de afvoerbuizen moet er ook XPS-isolatie van 10 cm dik aan de binnenkant van de bovenste betonsteen aangebracht worden. Wij hebben dit vastgekleefd met PU schuim. Eerst de isolatieplaten afzagen op de juiste hoogte en met enkele "toefjes" schuim vast duwen tegen de betonsteen.


We zijn er klaar voor!!


Aanbrengen van de XPS isolatie (funderingsisolatie).


Isolatie verzagen op de juiste hoogte.


Wachtbuis naar de tuin voor elektriciteit.

Nadat alle buizen ingegraven zijn, kunnen de laatste stukjes dicht gemetseld worden en is het tijd om de plastiek te leggen. Hierop worden dan betonnen afstandshouders gelegd waarop dan de betonnetten komen te liggen zodat deze niet rechtstreeks op de plastiek liggen en zodat deze later in de beton van de vloerplaat liggen en niet onderaan. De netten moeten elkaar voor een klein stuk overlappen. Eens dat de netten gelegd zijn, moeten deze tot slot aan elkaar vast gemaakt worden met ijzerdraad.


Vastmaken van de betonnetten met ijzerdraad.

Laat de beton maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten