zaterdag 15 maart 2014

Metsen van de kimblokken

We zijn intussen weer  meer dan een weekje verder en de beton van de vloerplaat heeft met andere woorden voldoende tijd gehad om uit te harden. Begin deze week heeft onze bouwhandelaar ook een groot deel van de snelbouwstenen geleverd. Hoog tijd dus om met het bovengronds metselwerk te starten. 
De eerste steen die gemetst wordt is een Ytong kimblok. Deze steen heeft een hoge isolerende waarde en zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk koudebruggen zijn. Waar er deuren komen en ramen tot op de grond, hoeft er geen kimblok gemetst te worden, daar worden koudebruggen op een andere manier opgevangen. 
Aangezien we onze binnenmuren gaan verlijmen in plaats van metselen, hebben we erover moeten waken dat deze eerste steen perfect waterpas gemetst wordt. Dit is natuurlijk sowieso altijd de bedoeling maar bij verlijmen van stenen is dit nog zo belangrijk. Bij traditioneel metsen kan je namelijk veel meer corrigeren mocht er tijdens het metsen van de kimblokken iets fout lopen. Bij het verlijmen van snelbouwstenen heb je die mogelijkheid echter niet. 
Met de hulp van onze metser was deze klus na goeie halve dag arbeid echter geklaard en binnenkort kan het echte metselwerk pas echt beginnen!

Work in progress ... !!

Het resultaat van vandaag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten