maandag 24 maart 2014

Lijmen gelijkvloers

Een belangrijke dag op den bouw vandaag. Nu de Ytong kimblokken gemetst zijn, kunnen we met de snelbouwstenen de hoogte in gaan. Zoals vroeger al gezegd zal de snelbouw dus niet gemetseld maar wel gelijmd worden. Hiervoor werken we met een PLS 500 systeem van Porotherm (Wienerberger). 
Tijdens Batibouw zijn we te weten gekomen dat je op verzoek een medewerker van Wienerberger kan laten langskomen op de werf om je met dit lijmsysteem te helpen opstarten. Bovendien komt deze tijdens de ruwbouwwerken twee à driemaal langs om alles te controleren en bij te sturen waar nodig. En dit is allemaal gratis en zit dus in de prijs van het lijmsysteem. Superhandig en de hulp en tips van "Body Builder" Pol waren vandaag zeer welkom!
De lijmmortel wordt na het mengen in een lijmrolbakje gegoten waarna je met dat bakje over de stenen moet rollen. Om te beginnen wordt er op de Ytong kimblokken een laag lijm gerold en wordt daar DPC-folie (waterkeringsfolie) op gelegd. Vervolgens wordt er op de DPC-folie opnieuw een laag lijm gerold en kunnen de lijmblokken hierop gestapeld worden. Vanaf dat moment ben je vertrokken en kan je laag na laag verder in de hoogte lijmen!


Plaatsen van een lijmblok op de DPC-folie terwijl meester metser Guido geduldig wacht om met het lijmrolbakje verder aan het werk te gaan.


Verzagen van een lijmblok met een alligatorzaag.

Druk overleg met "Body Builder" Pol!
Inspectie !!


Wegvegen van lijmresten

Dochterlief nogmaals op bezoek!Het resultaat van een goeie 4 uur arbeid!


Na een middag te werken met het lijmsysteem staan we werkelijk versteld van de snelheid van dit systeem! Na ongeveer een goeie 4 uur werk zijn alle buitenmuren tot 6 rijen hoog gelijmd! In totaal moeten er tot de eerste verdieping 11 rijen gelijmd worden dus voor de buitenmuren zitten we met andere woorden al over de helft! Dat belooft met andere woorden als we eens een volledig dagje in actie schieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten