Daags na het uitzetten was het dan eindelijk zover. Aangezien onze bouwgrond een pak hoger lag dan het straatniveau, moest er heel wat grond uitgegraven en weg gevoerd worden. Wat graafwerk leerde in ieder geval ons als snel dat we geen schrik moesten hebben om te werken met klassieke fundering op staal. De harde ondergrond was namelijk al op de meeste plaatsen op minder dan 1 m terug te vinden. Op sommige plaatsen zaten we zelfs al in de harde ondergrond te graven vooraleer we moesten beginnen met het uitgraven van de funderingssleuven!
Na een avondje grond uitgraven was het de volgende dag tijd voor het uitgraven van de funderingssleuven en het gieten van de fundering. Ondanks het feit dat we onmiddellijk op de harde ondergrond groeven, moest er nog tenminste een diepte van 60 cm uitgegraven worden om voldoende stabiliteit te garanderen. Wij hebben, voor alle zekerheid, in ieder geval overal een diepte van zo'n 70 à 80 cm voorzien. Na het uitgraven van de sleuven moet ook de aardingslus overal rondom het huis een paar cm onder de harde ondergrond ingegraven worden (die mag namelijk niet in contact komen met de beton) en moet de energiebocht nog op de juiste hoogte vastgemaakt worden zodat die niet gaat wegdrijven in de beton! Nog snel enkele pvc buisjes over het uiteinde van de aardingslus en een goeie voormiddag arbeid later was het zover en kon de fundering gegoten worden!
Bouwtafeltje, werfradio, bouwplan en krachtvoer |
Armspieren kweken ... |
De energiebocht |
Nu kon de beton enkele dagen uitdrogen en dan was alles klaar voor de volgende stap: uitmetsen van de fundering en opvullen met zand.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten